O cultură vastă, străveche şi o gastronomie pe măsură ne-au îndemnat să aflăm câteva din secretele şi tentaţiile culinare ale Rusiei. Te invităm şi pe tine să le descoperi.

Ingrediente

1 kg carne de mânzat
3 cepe albe
3 cartofi
2 morcovi
1 lingură orez
2 roşii
5 castraveţi muraţi în saramură
1 lingură pastă de roşii
1 foaie de dafin
pătrunjel verde
mărar verde
sare
piper

 

Pentru garnisit

smântână
mărar verde

 

Mod de preparare

Speli carnea, o pui într-o oală, o acoperi cu apă rece şi o laşi la fiert. Cureţi cu grijă spuma formată, adaugi foaia de dafin, o ceapă tăiată mărunt şi o roşie tăiată cubuleţe. Laşi totul să fiarbă, la foc mic, până când se pătrunde bine carnea.

Scoţi carnea, adaugi în supă cartofii tăiaţi cuburi, orezul şi după 10 minute de fiert adaugi o ceapă călită separat cu morcovii tăiaţi cubuleţe şi puţină pastă de roşii, iar după încă 6-8
minute adaugi roşia curăţată de pieliţă, tăiată mărunt şi castraveţii tăiaţi cubuleţe.

Reintroduci carnea după ce o tai cubuleţe, adaugi verdeaţă tocată, sare şi piper, după gust, şi laşi să mai dea câteva clocote. Opreşti focul, laşi borşul câteva minute, apoi îl serveşti
cu smântână şi mărar.